Choklad fondant

Har sett allt för många gånger på olika matlagningsprogram och tyckt men hur svårt kan det va? När dom ska göra chokladfondant och dom har misslyckats för lätt är det inte.
 
Är svårt att få till dom perfekt så att dom är sådär lagomt rinniga i mitten och för att dem ska kunna lossna ifrån formen utan att gå sönder.
 
Har svurit många gånger och tobias har fått hålla sig undan men nu har jag nog hittat ett recept som faktiskt har lyckats, ska testa fler recept men håller mig till det här än så länge :)
 
Chokladfondant - Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
120 g choklad, mörk 70%
120 g smör
1.5 dl ljust muscovadosocker
4 st ägg
1 msk kakao
smör till formarna

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

1. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.

2. Blanda samman smör och choklad.

3. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.

4. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.

5. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.

6. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten. Provbaka helst en chokladfondant först för att lära känna din ugn!
Servera med vaniljglass
 
Har du ingen varmluftsugn så ska du ha 225 grader.
 
 
 Har använt lagerhaus små ugnsformar
 RAMEKIN STENGODS VIT RÄFFLAD


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0