HallonMousse :D
SUPERGOD HALLONMOUSSE!!!
Brukar göra den här hallonmoussen när man ska ha mkt folk. För det går utmärkt att göra den kvällen före och den passar för alla tillfällen och går även att ha i en tårta.
Hallonmousse 4-6 personer
1 1/4 gelatinblad
5 dl hallon
3-4 dl socker (smaka av så den varken blir för sur eller för söt)
1 tsk äkta vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinet. Koka ihop hallonen och socker till en kompott, sila bort kärnorna. Rör ner gelatinet i den varma såsen. Låt såsen svalna och rör sedan ner vaniljsockret. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner hallonkompotten/såsen i grädden. Fördela i portionsglas och låt stelna i kylskåp minst 2 timmar.
Jag brukar spara lite sås som man kan dekorera med + smälta lite vitchoklad/mörk choklad som jag spritsar på ett bakplåtspapper för att sedan låta det stelna i kylskåpet. När det har stelnat är det bara att ta lös och sätta dom små konstverken i moussen och om man vill en liten kvist citronmeliss.
