Morotskaka

Varje sommar har vi något av en tradition på ön där vi har stugan som heter VitskärsDagen. Eftersom att ön heter Vitskär så tog vi nåt så orginellt namn som vitskärsdagen...
Hur som haver, alla som bor på ön samlas för att leka lekar och fika lite.

Jag bestämde mig då för att göra en morotskaka, fick receptet av en arbetskamrat och OJ! Så god den blev ;)



Ingredienser

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.

 

Och efter den här goda kakan så vart man ju sugen på en Kaffe Karlsson

Kaffe Karlsson


1 cl Cointreau
3 cl Baileys
kaffe
grädde

Häll ingredienserna i ordningen ovan i ett vinglas
Toppa med ca en centimeter grädde (jag brukar vispa den lite lätt)
Strö lite brun farin överst

Smakar lite som romerska bågar


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0