Biskvier

INGREDIENSER
Bottnarna:
- 200 g mandelmassa
- 0,5 dl socker
- 1 äggvita
Smörkräm: (tyckte det vart för lite så jag tog 2 satser med smörkräm)
- 1 äggula
- 2 tsk kakao
- 1.5 dl florsocker
- 100 g margarin
GÖR SÅ HÄR
Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader, riv mandelmassan fint(brukar frysa den så den inte är så mjuk då är det lättare att riva). Blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper (kom ihåg att spara äggulan för den behövs till smörkrämen).
Grädda i 10-20 min. Håll koll under tiden, de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt dem svalna något innan de tas loss från papperet.
Smörkräm: Rör mjukt margarin med florsocker, äggula och kakao till en smidig smörkräm.
Bred den som topping på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.
Doppa/bred sedan kakorna i ca 200 g smält mörk choklad.

Kommentarer
Trackback