Biskvier

Har fått det här receptet av min kompis Stefan och dom blir lyckade varje gång så har inte lessnat och provat något annat recept än detta :)
 
INGREDIENSER

Bottnarna:
  • 200 g mandelmassa
  • 0,5 dl socker
  • 1 äggvita
Smörkräm: (tyckte det vart för lite så jag tog 2 satser med smörkräm)
  • 1 äggula
  • 2 tsk kakao
  • 1.5 dl florsocker
  • 100 g margarin

GÖR SÅ HÄR

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader, riv mandelmassan fint(brukar frysa den så den inte är så mjuk då är det lättare att riva). Blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper (kom ihåg att spara äggulan för den behövs till smörkrämen).
Grädda i 10-20 min. Håll koll under tiden, de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt dem svalna något innan de tas loss från papperet.
 
Smörkräm: Rör mjukt margarin med florsocker, äggula och kakao till en smidig smörkräm.
Bred den som topping på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.
 
Doppa/bred sedan kakorna i ca 200 g smält mörk choklad.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0