God förrätt :) Jordärtskocksoppa
Här har ni en enkel och lyxig förrätt. Åt den för första gången hos Tobias bror och hans sambo när vi var dit bjudna på middag :)

Ingredienser
450 gram |
2 st |
1 st |
1 msk |
8 dl |
0,5 dl |
1 dl |
Tillagning
Förrätt tilll 6 personer eller huvudrätt till 4 personer.1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.
2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.
3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.
4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.

Kommentarer
Trackback