Créme brulée

Köpte ett par formar för ett tag sen på lagerhaus som man kan använda när man ska göra chokladfondant, pannacotta och andra goda efterrätter. Gjorde Créme Brulée idag iaf och den vart riktigt lyckad med hjortronsylt, man kan ha rårörda hjortron också eller vilka bär som helst.
 
 
Antal portioner:4-6
 
INGREDIENSER
Crème brûlée 6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g strösocker
1 st vaniljstång

Till karamellisering
2 msk farinsocker
2 msk strösocker

Rårörda hjortron
200 g hjortron
50 g socker
 

Gör så här

1. Crème brûlée
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna i en kastrull. Lägg även i vaniljstången. Tillsätt hälften av sockret, grädde och mjölk och låt bli varmt.

3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt.

4. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

5. Smöra 4 formar.

6. Ta ur vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten.

7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.

8. Blanda farinsocker och strösocker. Fördela ett jämt lager av sockerblandningen på crème brûléen. Gratinera av med en liten gasolbrännare.

9. Rårörda hjortron
Blanda hjortron och socker och låt stå i rumstemperatur minst 10h.

 

 


 


 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0