Créme brulée
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g strösocker
1 st vaniljstång
Till karamellisering
2 msk strösocker
Rårörda hjortron
50 g socker
Gör så här
1. Crème brûlée
Sätt ugnen på 180 grader.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna i en kastrull. Lägg även i vaniljstången. Tillsätt hälften av sockret, grädde och mjölk och låt bli varmt.
3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt.
4. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.
5. Smöra 4 formar.
6. Ta ur vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.
8. Blanda farinsocker och strösocker. Fördela ett jämt lager av sockerblandningen på crème brûléen. Gratinera av med en liten gasolbrännare.
9. Rårörda hjortron
Blanda hjortron och socker och låt stå i rumstemperatur minst 10h.
