Huset kommer
Här anländer huset :)









Rosa/vinrödsglittrande naglar

Fixade naglar igår eftermiddag och så här vart dom.
Tomten och hus/garagegrund
Här kommer lite bilder på tomten och grunderna.









Vanilj cupcakes med supervaniljfrosting

Super vaniljfrosting:
60 g smör
100g creme cheese
5 dl florsocker
1 vanljsstång
1 tsk pressad citron
Vispa smör och creme cheese fluffigt, ca 5 minuter. Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt dem i smeten och rör om. Tillsätt sedan florsocker lite i taget och vispa sedan i citron för lite syrlighet.
Spritsa eller bred ut över cupcakesen och dekorera.
Kladdkaka/vanilj Cake pops
Det här receptet funkar på alla sorters kakor med någon fyllning i så du kan ju välja vilka kakor du vill mellan ballerina och singoalla osv...
1 pkt Ballerina Kladdkaka / 1 pkt Ballerina kladdkaka vanilj
ca 50 gr Philadelphia ost
ca 100 g vit el mörk choklad
strössel och färg om man vill
Ev pinnar att trä upp bollarna på
Gör så här:
Kör kexen i en matberedare tills det bara är smulor.
Tillsätt Philadelphiaosten lite i taget till du får en lagom smet.
Rulla bollar av smeten. Låt sedan bollarna stå kallt en stund (i kyl eller frys beroende påp hur mkt tid du har).
Smält chokladen. Om du ska ha pinnar till bollarna läste jag någonstans att man doppar ändan på pinnen i smält choklad innan du trär på bollen för då fastnar bollen bättre. Jag testade båda och märkte då ingen skillnad.
Pensla sedan på smält choklad på bollarna (tyckte det var lättare att pensla än att rulla bollarna i chokladen) och garnera med strössel. Man kan knyta presentsnöre på pinnen som man krusar eller bara knyter en rosett av då blir dom lite finare.
Tillsätt Philadelphiaosten lite i taget till du får en lagom smet.
Rulla bollar av smeten. Låt sedan bollarna stå kallt en stund (i kyl eller frys beroende påp hur mkt tid du har).
Smält chokladen. Om du ska ha pinnar till bollarna läste jag någonstans att man doppar ändan på pinnen i smält choklad innan du trär på bollen för då fastnar bollen bättre. Jag testade båda och märkte då ingen skillnad.
Pensla sedan på smält choklad på bollarna (tyckte det var lättare att pensla än att rulla bollarna i chokladen) och garnera med strössel. Man kan knyta presentsnöre på pinnen som man krusar eller bara knyter en rosett av då blir dom lite finare.
Ställ dem på en bit frigolit eller i ett glas med socker i så dem får stelna. Hade ingen plats i kylskåpet så ställde dem ute i kylan.
Jag tog vit choklad till mina cake pops, på så vis kan man färga chokladen också.
Den här gången fick dom bli gröna.

Biskvier

INGREDIENSER
Bottnarna:
- 200 g mandelmassa
- 0,5 dl socker
- 1 äggvita
Smörkräm: (tyckte det vart för lite så jag tog 2 satser med smörkräm)
- 1 äggula
- 2 tsk kakao
- 1.5 dl florsocker
- 100 g margarin
GÖR SÅ HÄR
Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader, riv mandelmassan fint(brukar frysa den så den inte är så mjuk då är det lättare att riva). Blanda ihop alla ingredienser till en smet och spritsa ut på bakplåtspapper (kom ihåg att spara äggulan för den behövs till smörkrämen).
Grädda i 10-20 min. Håll koll under tiden, de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt dem svalna något innan de tas loss från papperet.
Smörkräm: Rör mjukt margarin med florsocker, äggula och kakao till en smidig smörkräm.
Bred den som topping på undersidan av de kalla bottnarna. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.
Doppa/bred sedan kakorna i ca 200 g smält mörk choklad.
God förrätt :) Jordärtskocksoppa
Här har ni en enkel och lyxig förrätt. Åt den för första gången hos Tobias bror och hans sambo när vi var dit bjudna på middag :)

Ingredienser
450 gram |
2 st |
1 st |
1 msk |
8 dl |
0,5 dl |
1 dl |
Tillagning
Förrätt tilll 6 personer eller huvudrätt till 4 personer.1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.
2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.
3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.
4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.
Recept på sockerpasta
SOCKERPASTA
1 msk gelatinpulver
60 g kallt vatten (0,6 dl)
175 g vit sirap (1,25 dl)
1 msk glycerol (det finns på apoteket)
2 msk neutral olja eller kokosfett (jag använde rapsolja)
800-900 g florsocker
ev smak och färg (tog 0.5 tsk vaniljarom, finns att köpa på ica/coop.)
1 msk gelatinpulver
60 g kallt vatten (0,6 dl)
175 g vit sirap (1,25 dl)
1 msk glycerol (det finns på apoteket)
2 msk neutral olja eller kokosfett (jag använde rapsolja)
800-900 g florsocker
ev smak och färg (tog 0.5 tsk vaniljarom, finns att köpa på ica/coop.)

Gör så här:
Blanda gelatinet med det kalla vattnet. Låt stå tills det blandningen stelnat. Ställ blandningen över ett vattenbad och hetta upp tills det har löst sig. Tillsätt sirap och glycerol och blanda ordentligt. Rör i oljan/fettet och ta bort skålen från värmen. Tillsätt eventuellt smak och färg.
Låt blandningen svalna något. Jobba in florsockret lite i taget och blanda väl. Jag använder elvispens degkrokar på låg hastighet. Den ska vara lite kladdig, för den stelnar något och är lättare att arbeta med om den inte är för torr. Dessutom kan man alltid ha i mer florsocker när man arbetar med sugarpasten. På bilden nedan ser ni hur sockerpasta kan se ut när man blandat klart.

Häll ut sugarpsten på plastfolie och plasta in den väl. Den är väldigt kladdig nu.
Lägg i tät påse och i tätslutande burk. Låt stå minst ett dygn innan du använder den. Den står bra i rumstemperatur och eftersom det nästan bara är socker klarar den sig nästan hur länge som helst.
Testade att baka ut den och använde då florsocker för den var fortfarande ganska kladdig. Knådade in så mkt tills jag tyckte att den inte fassnade på varken mig, kavel eller bordet.

Många tankar och mkt att göra.
Nu har jag inte bloggat på bra länge men har inte haft lust eller tid med så mkt så det kan ju vara en bidragande orsak :P
Ska beställa badrumsmöblerna och badkar ikv, blir ett mindre badkar eftersom att inte luftvärmepumpen skulle palla det vi hade tänkt :( + att det nog skulle bli lite trångt i badrummet.
bilder på hur det ser ut vid tomten ska jag lägga upp, + att tobias fyller år på söndag så håller på att baka för fullt och utmana mig själv har hunnit gjort biskvier, vanilj cupcakes som jag ska fylla med mörkchoklad kräm, cake pops och egen sockerpasta som jag testade idag och den fungerar bra så vart riktigt nöjd :) gjorde vita blommor som jag sen ska dekorera cupcakesen med.
Recepten lägger jag upp senare ikv...

Husgrund :)
Nu börjar det närma sig med raska kliv och igår kom grunden till huset med lastbil och släp och det verkar som att det ska börjas gräva nu på fredag eller måndag :) Den 31:a oktober är det tänkt att huset ska komma och den 28:e november är det prel. slutbesiktingsdatum.
Då äre våran tur att arbeta lite med diverse spackling, listning, och tapetsering/målning. Ser fram emot det, för snart har vi ett alldeles eget hus ;)
Bilder kommer senare.