Fredagsmys hos syster :)

Ja den här fredagen vart ju lugn och skön, hade tidig dag idag så slutade 13.00 och for då direkt till min syster för att muntra upp henne lite eftersom hon haft ont i huvudet ett tag och varit lite små förkyld. En förkylning som jag tror att jag just fått :/ Men det kan bero på jobbet också för nu kommer alla baciller så fort det kommer lite kyla i luften.
 
Körde iaf till min syster och bestämde mig för att dra med henne på stan en sväng och fika. Shoppade lite också.
Jag köpte 2 par jeans och lite annat smått och gott.
 
Syrran köpte hårfärg så nästa gång jag ska dit så ska vi färga håret på henne, fick bli en gyllenbrun nyans av nåt slag. Själv skulle jag behöva både klippa och färga men det får bli senare.
 
Dagen slutade iaf med att vi for hem och bakade morotskaka och drack chai-latte och efter det så bestämde vi oss för att se film och jag fick välja. Vart ju nåt så nördigt som Animerade: Resident Evil Damnation. http://www.youtube.com/watch?v=FmUR6f39dg4
Den funkade fint, fast syrran gillar inte blod så värst och zombies så hon satt mest under en filt.
Själv satt jag mer och tänkte undra när Resident Evil 6 skulle komma ut så man kan få spela det nån gång och då blir det så absolut inte mkt bloggande för då sitter jag fastklistrad framför TV.n
 
http://www.youtube.com/watch?v=lyoCLM6nvgM
 
 

Franska våfflor

Bakade mina favorit kakor i helgen :) Franska våfflor. Dom vart väldigt uppskattade det här är det som vart kvar av 13 st, står 12 men jag fick ut 13.
 
 
Pariservåfflor eller Franska våfflor. En klassiker som består av två sockrade kakor med smörkrämsfyllning mellan.
Hembakta Pariservåfflor är en blandning mellan småkaka och bakelse.

Ingredienser:

ca 12 Pariservåfflor/Franska våfflor
  • 125 gram kallt smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • ca 2 dl strösocker till kavling
  • Smörkräm:
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Tillagning:

  1. Lägg fram smöret till smörkrämen så att det blir rumsvarmt.
  2. Hacka ihop det kylskåpskalla smöret och mjölet för hand eller i en matberedare till kakdegen.
  3. Tillsätt lite vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Slå in degen i gladplast och lägg i kylen en timme.
  5. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft 200 grader)
  6. Kavla ut degen på mjölad bänk till 0,5 cm tjocklek.
  7. Ta ut kakor med ett runt mått eller för hand, de ska vara ca 6 cm i diameter.
  8. Strö ut rejält med strösocker på bakbordet eller lägg dem på bakplåtspapper med socker på.
  9. Kavla varje rundel i sockret med en kruskavel. Vänd och kavla andra sidan. Sockret ska fastna i degen och de ska bli tunnare och ovala.
  10. Lägg kakorna på en smord plåt eller plåtar med bakplåtspapper.
  11. Grädda de sockriga kakorna mitt i ugnen ca 7 min tills de fått färg.
  12. Låt kakorna kallna på galler.
  13. Gör under tiden smörkrämen: rör smöret poröst tillsammans med florsocker. Tillsätt vaniljsocker och äggulan samt rör ihop till en kräm.
  14. Bred smörkräm på häften av kakorna.
  15. Lägg ihop dem till dubbla kakor.
  16. Nu är Pariservåfflorna eller de Franska våfflorna redo att serveras.
 
 
 
 

Mina nya naglar

Köpte in lite paljetter som man kan dekorera naglarna med för någon vecka sedan, vart en hel del färger som kom hem i brevlådan.
 
 
Bestämde mig för att testa dem i helgen och fick bli dom 2 burkarna med vita paljetter.
Ena burken skimmrar lite i silver och den andra i alla möjliga färger
(blir olika skiftningar i olika typer av belysning/ljus)
 
 
 
 
Lade först med vit gele och sedan paljetterna på.
 
 
 
 

Nya naglar :)

 
Nya naglar på min syster och en kompis till henne som jag gjorde förra veckan har inte riktigt haft tid att sitta vid datorn men nu kommer bilderna äntligen upp :)
Syrran valde franskt med blommor.
 
 
 
Hennes kompis Evelina valde fadade naglar med mörklila glitter, Riktigt fint :)
 

Nytt inhandlat från lagerhaus.

Har inhandlat lite nya bakformar/pajformar. För vill börja göra lite fler efterätts och middagspajer.
Så gick in på lagerhaus och hittade det jag sökte + lite till ;)
 
http://media.lagerhaus.se/Image/Generate.ashx?uri=~/Archive/Images/ProductImages/36296598.jpg&size=3&type=1&interpolationType=4&width=300&height=300
små pajformar i non-stick behandlad metall med löstagbar botten ca 10-12 cm i diameter
köpte 6 st
 
http://media.lagerhaus.se/Image/Generate.ashx?uri=~/Archive/Images/ProductImages/41534538.jpg&size=3&type=1&interpolationType=4&width=300&height=300
En vanlig pajform i porslin ca 30 cm i diameter
 
http://media.lagerhaus.se/Image/Generate.ashx?uri=~/Archive/Images/ProductImages/36296606.jpg&size=3&type=1&interpolationType=4&width=300&height=300
En större pajform i non-stick behandlad metall ca 25 cm i diameter
 
Hittade också små söta mini-muffinsformar som jag letat efter jätte länge för köpte en minimuffinsplåt på lagerhaus för något år sen men hittade aldrig några pappersformar som passade till plåten. Vilket är lite dumt för det går ju att baka utan formarna men ser ju mkt trevligare ut med pappersformar i olika färger och mönster.
 
Så köpte formar nu så jag har ett tag framöver. Så nu kan jag baka små mini-muffins igen :D
http://media.lagerhaus.se/Image/Generate.ashx?uri=~/Archive/Images/ProductImages/43726512.jpg&size=3&type=1&interpolationType=4&width=300&height=300
 
 
 

Créme brulée

Köpte ett par formar för ett tag sen på lagerhaus som man kan använda när man ska göra chokladfondant, pannacotta och andra goda efterrätter. Gjorde Créme Brulée idag iaf och den vart riktigt lyckad med hjortronsylt, man kan ha rårörda hjortron också eller vilka bär som helst.
 
 
Antal portioner:4-6
 
INGREDIENSER
Crème brûlée 6 st äggulor
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
80 g strösocker
1 st vaniljstång

Till karamellisering
2 msk farinsocker
2 msk strösocker

Rårörda hjortron
200 g hjortron
50 g socker
 

Gör så här

1. Crème brûlée
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna i en kastrull. Lägg även i vaniljstången. Tillsätt hälften av sockret, grädde och mjölk och låt bli varmt.

3. Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt.

4. Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

5. Smöra 4 formar.

6. Ta ur vaniljstången och häll upp blandningen i formarna. Ställ dem i en långpanna med hett vatten.

7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.

8. Blanda farinsocker och strösocker. Fördela ett jämt lager av sockerblandningen på crème brûléen. Gratinera av med en liten gasolbrännare.

9. Rårörda hjortron
Blanda hjortron och socker och låt stå i rumstemperatur minst 10h.

 

 


 


 
 

Lite nya kläder till garderoben


Var inne på www.mandeldesign.se där jag hittade många fina kläder så kunde inte låta bli att beställa.

De fick bli ett par jeans/leggins, och 2 toppar.
 
        http://www.mandeldesign.se/picture/big/2012-06-08_DSC_0527.jpg             http://www.mandeldesign.se/picture/big/2012-06-08_DSC_0526.jpg
 
 
http://www.mandeldesign.se/picture/big/2012-07-02_DSC_1361.jpg             http://www.mandeldesign.se/picture/big/2012-08-30_DSC_3803.jpg
 
 
 

Nya skor ;)


 
 
 
 
 
Var på stan en sväng i veckan och for förbi skopunkten för behövde ett par nya typ höst/vinterskor och gick så klart in i affären med tanken att det blir bara ett par skor men kom ut med 4 :P
 
Fick bli ett par högklackade stövlar, ett par boots och ett par kängor + ett par pumps, alltid bra att ha.

Mer naglar

 
 
 

Alla mina stämpelplattor

Har samlat på mig rätt många stämpelplattor nu men sånna tycker jag inte att man kan få för mkt av, det här är iaf min samling med plattor i nuläget.
 
 
 

Syrrans naglar

Gjorde nya naglar på syster igår.
 Hade köpt lite nytt glitter så tänkte passa på att testa ett av dem.
Fick bli fransk manikyr med Neon grönt glitter och en konad stämpel från stämpelplattan m36 :)
 
 
Svåra att missa ;)

Kycklingpaj

Ibland så har man ingen fantasi och gör samma sorts mat om och om igen. Så tänkte göra något som jag inte gör så ofta men som endå inte är så svårt att göra, så jag hittade ett recept på en kycklingpaj i veckan som jag gjorde till middag och den blev riktigt god.
 

Mängd: 4-6 portioner

Ingredienser

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g Smör

2-3 msk vatten

 

Fyllning:

2 stora kycklingfiléer

1 msk Smör

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

1 liten purjolök

1 röd paprika

1 gul paprika

2 msk Smör

2 tsk curry

3 ägg

2 1/2 dl Matlagningsgrädde (jag tog milda mat&visp)

1-2 tsk sambal oelek

1 dl riven lagrad ost, t.ex Prästost (jag tog vanlig riven gratäng ost som finns att köpa på påse)

Instruktioner

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i smör. Salta och peppra. Skiva purjolök och strimla paprikan. Fräs det i smör tillsammans med curry några minuter. Lägg kyckling och grönsaker i pajskalet. Vispa samman ägg, grädde och sambal oelek. Häll det över fyllningen. Strö på osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
 
RSS 2.0